Hoe toon ik aan dat ik de eigenaar ben?

Beschrijf uw eigendom zo gedetailleerd mogelijk. Klik eerst op "Dit voorwerp is van mij!", vervolgens kunt u uw voorwerp zo gedetailleerd mogelijk beschrijven in het daarvoor bestemde tekstvak genaamd "controlekenmerken". Controlekenmerken zijn kenmerken die waarschijnlijk alleen de eigenaar van het voorwerp weet en wat de vinder kan zien.

Zie onderstaand de verschillende controlekenmerken per type voorwerp die u kunt opgeven bij het tekstvak "controlekenmerken" wanneer u op de knop "Dit voorwerp is van mij" hebt geklikt.

• Mobiele telefoon: De laatste 6 cijfers van de IMEI-code, provider, beschrijving van de achtergrond.
  • Bankpassen / Creditcards: De laatste 6 cijfers van uw rekening en de naam van uw bank.
  • ID-kaart / Paspoort / Persoonlijke OV-chipkaart: Uw initialen, geboortedatum zonder geboortejaar, geboorteplaats.
    Let op: Geef nooit uw BSN nummer.
  • Kleding: Merk, maat, inhoud van de zakken.

In het geval van sleutels en andere voorwerpen kunt u altijd een claim indienen en uw sleutelbos zo goed mogelijk te omschrijven. U krijgt vanzelf reactie of u de eigenaar bent of niet.

Het kan 1 tot 3 werkdagen duren voordat u reactie op uw claim ontvangt. Houd er rekening mee dat enkele organisaties in het weekend of buiten kantooruren gesloten zijn en dat u om deze reden ook niet eerder reactie ontvangt.