Hoe reageer ik op een bericht?

Zodra er door iemand op uw gevonden voorwerp gereageerd wordt ontvangt u hierover per e-mail bericht. Klik op de button om te reageren en log vervolgens in met uw eerder aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik op de knop "Wachtwoord vergeten". Een nieuw wachtwoord wordt dan naar uw e-mailadres verstuurd. Let op: Dit werkt niet met de iLost app. Dit is een applicatie voor aangesloten organisaties en niet voor particuliere vinders.

Klik op de knop "Reageer op berichten".

Open het bericht en reageer op het bericht door aan te geven of de claimer de eigenaar is of niet. U kunt ook nog een extra vraag stellen indien u nog niet zeker bent.

• Hij is de eigenaar!
    Indien de informatie in het bericht overeenkomt met het gevonden voorwerp is hij dus de eigenaar. Klik op "Eigenaar", optioneel kunt u de tekst in het tekstvenster aanpassen en klik op "Versturen".
    De eigenaar ontvangt nu een e-mailbericht waarin staat dat hij het kan ophalen of wilt laten versturen via iLost. U hoeft totdat er een keuze is gemaakt, door de eigenaar, niets te doen.

• Hij is zeker weten NIET de eigenaar.
    Indien de informatie in het venster duidelijk niet overeenkomt dan klikt u op "Geen eigenaar" en vervolgens op "Versturen". De claimer ontvangt nu een e-mailbericht waarin staat dat hij helaas niet de eigenaar is. LET OP: Geef geen specifieke controlekenmerken aan de claimer om fraude te voorkomen.

• Twijfelt u?
    Indien de informatie in het venster te algemeen of onsamenhangend is vraag dan om extra informatie op basis waarvan je de match kunt maken. Klik op "Ik ben nog niet zeker", type uw vraag in het chatvenster en klik op "versturen". De claimer ontvangt nu een opgemaakt e-mailbericht met de vraag die u hebt getypt. U hoeft verder niets te doen. Zodra de claimer reageert op het bericht ontvangt u hiervan opnieuw bericht per e-mail.

Oeps, er gaat iets fout! Hebt u per ongeluk op "Eigenaar" of "Geen eigenaar" geklikt maar heeft u het nog niet verstuurd? Klik dan nogmaals op de knop om dit ongedaan te maken.

• Per ongeluk op "Geen eigenaar" geklikt en verstuurd en blijkt hij later toch de eigenaar te zijn? Geen probleem. Klik vervolgens op de knop "Dit is de eigenaar".
  • Heeft u op "Dit is de eigenaar" geklikt en bericht wel al verstuurd en was hij niet de eigenaar? Verstuur dan direct nogmaals een bericht naar de claimer dat er iets fout is gegaan. Neem vervolgens telefonisch contact op met iLost.